Felújított és új SAECO kávégépek garanciával – Mobil: (30)566-566-8
Tel: +36 30 3377 300

kávégépek

Használt kávégépek

A kávéfogyasztás szokása a 17. század körül tört be Európába. A világ legszélesebb körben fogyasztott élvezeti cikkeként tartják számon a kávét. Európában főként Olaszország területén emelkedett ki a kávéfogyasztás kultúrája. Ez a folyamat ihlette Luigi Bezzerát arra, hogy a 20. század első éveiben megalkossa az első gőznyomásos kávégép terveit. Az első kávégépek indították be a pezsgő kávéházi életet.

Konyhák, irodák és vendéglátó egységek nélkülözhetetlen berendezései az automata kávégépek. Segítségükkel gombnyomásra készíthetünk több adag kávét különféle technológiák segítségével. Ne keverjük össze az automata kávéfőzőket a kávéautomatákkal, amik pénzbedobást követően instant kávét készítenek. Tehát a továbbiakban a kávéfőző gépekről lesz szó.

Az automata kávégépek komplex szerkezetek, hiszen a kávé őrlését is elvégzik, amit az adagonkénti lefőzés követ. A gépek automatikusan elkészítik a kávét, a habot, és hozzáadják a tejet is; így a gép használójának nincs is más feladata, mint alátenni egy csészét és megnyomni a megfelelő gombot.

Mint ahogyan minden berendezés, az automata kávégépek is megkívánják az időszakos karbantartást. A szakértők szerint 2000 adag kávé lefőzése után célszerű a gépeket szervizelni. A kávégépek meghibásodásának legfőbb okozója a kemény víz, hiszen a hő hatására felszabaduló kalcium karbonát bevonja a kávégép belső rendszerének felületét, azaz vízkő képződik, ami károsodásokat okoz a rendszerben. Továbbá a vastag vízkőréteg rossz hővezető, így több áramot is használ fel a berendezés. Vízlágyító töltetek rendszeres használatával megelőzhető ez a probléma.

A kávégép szervizek eseti javítást, illetve rendszeres karbantartást is vállalnak. A kávégépek javítását az erre hivatott szakértők végzik: kicseréli az elhasználódott tömítéseket és a meghibásodott alkatrészeket. A szervizek általában garanciát is vállalnak a felújított, már használt kávégépek meghibásodásának esetére. Főként a vendéglátó egységeket illetően a legtöbb cég cseregépet is biztosít a javítás időtartama alatt.

Fontos megemlítenünk, hogy a modern kávégépek zöme már nem mechanikus módon működik, hanem javarészt elektronikusak, ami azt jelenti, hogy ezeknek a gépeknek a beállítása is szakértelmet kíván, valamint a hatékony és hosszú távú működés érdekében rendszeres szervizelésre is szükség van.

Forrás: http://xn--kv-mia7a.eu/hasznalt-kavegepek/

Comments are closed.

SAECO kávégépek a Facebookon!

moncler outlet moncler outlet online outlet moncler piumini moncler tiffany milano tiffany outlet bracciale tiffany orecchini tiffany tiffany milano tiffany outlet bracciale tiffany orecchini tiffany peuterey outlet peuterey uomo giubbotti peuterey piumini peuterey peuterey outlet peuterey uomo giubbotti peuterey piumini peuterey hogan outlet hogan rebel scarpe hogan hogan uomo hogan outlet hogan rebel scarpe hogan hogan uomo hogan outlet hogan rebel scarpe hogan hogan uomo hogan outlet hogan rebel scarpe hogan hogan uomo tiffany milano tiffany outlet bracciale tiffany orecchini tiffany tiffany milano tiffany outlet bracciale tiffany orecchini tiffany peuterey outlet peuterey uomo giubbotti peuterey piumini peuterey